Uncategorized

Tuin wit dankzij snowgun: ‘Het gras is echt groener bij de buren’

Willem-Jan Bakker

In heel Assen is geen vlokje sneeuw te bekennen. Toch ligt de tuin van Willem-Jan Bakker er vol mee. Hoe dat kan? Dankzij de sneeuwmachine, die Bakker zelf heeft gemaakt.

De Assenaar is zo gefascineerd door sneeuw, dat hij avonden lang het internet afstruinde op zoek naar een manier waarmee hij zelf sneeuw kan maken. “Regelmatig waren de weersomstandigheden heel gunstig, maar viel er geen sneeuw. Als je het dan zelf zou kunnen maken, is dat toch fantastisch?”

Gras buren groener
Op een Amerikaanse website vond Bakker werktekeningen voor een sneeuwlans. Een paar weken lang werkte hij aan de ‘snowgun’. Met als resultaat: een volledig witte tuin. “Het gras is écht groener bij de buren”, lacht de Assenaar. “Inmiddels maak ik al vijf jaar lang een paar keer per jaar zelf sneeuw.”

Mooiere wereld
Waar die fascinatie vandaan komt? Bakker weet het wel. “Toen ik werd geboren lag er heel veel sneeuw. Ik vind sneeuw het mooiste wat de natuur te bieden heeft. Alles wordt rustiger, de akoestiek wordt beter en het maakt de wereld echt mooier. Daarnaast vinden ook mijn kinderen het geweldig.”

Zien hoe de sneeuwmachine werkt? Dat kan via https://www.facebook.com/ideas4youinfo/videos/1809240082675512/