Work

Bidonit: sportief platform van Ideas4you

Bidonit is het sportieve platform van Ideas4you. Het platform richt zich op smart technology. Het doel van het bedrijf is op een eenvoudige en duidelijke manier sporttalenten versterken met behulp van mensen die in hen geloven. Bidonit levert fans en bedrijven namelijk de mogelijkheid om een sporter te steunen met financiële bijdragen. In ruil voor de investering ontvangen zij bijvoorbeeld exclusieve content van de sporter, zoals video’s of blogs.

Initiatiefnemer Willem-Jan Bakker liep al langer rond met het idee voor Bidonit. “Sport is echt mijn passie, vooral wielrennen. Vroeger zorgde ik er al voor dat onze vakanties in Frankrijk in de buurt van de Tour de France plaatsvonden. Ik was altijd op zoek naar bidons, zelfs als de Tour al twee maanden eerder langs was geweest. Mijn eerste bidon kreeg ik als jongen van een jaar of 14 van wielrenner Greg LeMond. Ook nog eens in het jaar dat hij wereldkampioen werd. Dan had je ineens de bidon van de wereldkampioen in je handen.”

De gebeurtenis maakte indruk op Bakker. Zoveel, dat hij er jaren later een volledig concept omheen bedacht. “Als een bidon nou eens ‘smart’ kon worden, door er bijvoorbeeld een track-and-tracesysteem aan te koppelen, en een fan zo’n bidon kon kopen. Dan fietst een renner met jóuw bidon rond”, legt hij zijn gedachtegang uit. Die bidon gaat met de wielrenner mee in de koers of mee op trainingskamp. De fan kan zo onder meer volgen waar de sporter fietst en hoeveel wattages hij trapt. “Je creëert zo belevingswaarde en brengt de sport echt dichtbij.”

Wil je meer weten over Bidonit? Neem dan contact met ons op via info@185.56.147.100 of 06-23498685.