Uncategorized

Artikel OndernemersFabriek Drenthe: Succesvolle ondernemers vliegen uit

Ondernemersfabriek

Ruim twee jaar zat Ideas4you gevestigd in De OndernemersFabriek Assen. Sinds dit jaar werken we vanuit ons kantoor aan de Industrieweg. Een plek waar we kunnen doorgroeien, alle ruimte hebben voor medewerkers en stagiaires en waar we ons af en toe kunnen terugtrekken voor bijvoorbeeld een brainstormsessie.

De OndernemersFabriek gaf ons de kans om terug te blikken op de afgelopen twee jaar. Onderstaand vind je een korte weergave van het artikel. Het gehele bericht is hier te lezen.

Vijf bedrijven OFD Assen groeien door naar eigen pand

Niet één, niet twee, zelfs geen drie. Maar liefst vijf ondernemers uit De OndernemersFabriek Assen zijn het afgelopen jaar zo hard gegroeid dat ze de vleugels hebben uitgeslagen en hun intrek hebben genomen in een eigen pand. Samen met 11(!) medewerkers en stagiaires begon eind 2017 de zoektocht naar een plek waar ze verder konden bouwen aan hun bedrijven. Begin 2018 vertrokken Healthcoin, Appstones, Ideas4you, KroonAkoestiek én HACONNECT uit de oude graansilo in Assen. De keuze viel op een pand aan de Industrieweg. Bijna in de achtertuin van De Fabriek Assen, dus namen we een kijkje!

Op dezelfde gang hebben ook Willem-Jan Bakker (Ideas4You) en Janko Haaksema van (HACONNECT) een kantoor. De heren zijn hét voorbeeld van een samenwerking die binnen De Fabriek is ontstaan. De twee ondernemers hebben gezamenlijk een visie ontwikkeld omtrent de ontwikkelingen rondom het TT Circuit, in de zogenaamde TRZ, Toeristische Recreatieve Zone in Assen. Het plan beschrijft een visie gericht op het verduurzamen en het toekomstbestendig maken van de totale gebiedsontwikkelingen. Naast deze bijzondere samenwerking zijn beide ondernemers met hun eigen bedrijven verbonden aan verschillende projecten; Willem-Jan met hét creatief consultancybureau Ideas4You en Janko met HACONNECT.

Willem-Jan Bakker: ”Het was mooi dat we vanuit De Fabriek ondersteuning kregen bij het zoeken naar een nieuwe kantoorlocatie. Eelco Bakker en Tinus Lunenborg hebben het proces van de verhuizing naar het nieuwe pand goed begeleid.”

“De OndernemersFabriek heeft gezorgd voor een prachtige opstart van mijn carrière als zelfstandig ondernemer en was vooral erg waardevol voor het opbouwen van mijn netwerk. Ik zocht een plek waar ik kon doorgroeien. Waar ik op mijn eigen kantoorruimte heb om overleg te voeren en ruimte heb voor stagiaires en medewerkers. Daarnaast heb je het als creatief ondernemer soms nodig om je te kunnen terug trekken op een rustige plek. Dat kan ik hier. Mijn nieuwe kantoor op de Industrieweg is nog altijd op loopafstand van de Havenkade. Als ik uit het raam kijk, kijk ik uit op het gebouw waar het allemaal is begonnen.”